Nieuwsbrief | 2020 nr. 10

ClaraThuis, logo n-z beveland 115x130px

Uit de praktijk

Na een telefoontje van de thuiszorg ga ik als coördinator op bezoek bij mevrouw van Kampen. De wijkverpleegkundige is er ook zodat we samen met mevrouw kunnen overleggen over eventuele hulp van ClaraThuis. Het is donker in de kamer, de gordijnen zijn dicht. Het bed van mevrouw staat in de kleine woonkamer waarvoor de andere meubels aan de kant zijn geschoven. Mevrouw is afgelopen donderdag uit het ziekenhuis gekomen. Ze is nu thuis maar ze is erg onrustig en angstig. Ze is wel aanspreekbaar maar dommelt snel weer weg, ook tijdens ons gesprek. Mevrouw heeft veel pijn aan haar benen vanwege een wond en slechte doorbloeding. Uit bed komen lukt niet meer, ze kan niet meer op haar benen staan.
Eten en drinken wil ze niet meer tenzij iemand het aanreikt, dan neemt ze voorzichtig nog wat.
5
De verpleegkundige zegt dat ze hard achteruit gaat.
En dat is .... lees alles >>

Winnaars fotowedstrijd ClaraThuis bekend

11
Ingrid Schrauwen won de eerste plaats namens de vakjury met de foto ‘Lichtbundel’.
Zie alle foto’s en meer op: www.clarathuis.nl
De winnaars zijn bekend! Acht maanden lang hield ClaraThuis een fotowedstrijd met als doel haar naamsbekendheid te vergroten en een eigen fotobestand op te bouwen. Beide doelen zijn ruimschoots behaald! Diverse interviews in de PZC, de huis- aan huisbladen en via Omroep Zeeland gaven de mogelijkheid te vertellen over ons mooie werk. Elke maand kwamen er foto’s binnen, in totaal 148 stuks en werden er maandwinnaars gekozen. Via social media werd het publiek op de hoogte gehouden en kozen zij een publiekswinnaar. Met als beoogd einddoel twee tentoonstellingen in het Stadskantoor en in het Kunstuus in Heinkenszand. Dit laatste ging door corona helaas niet door. Daarom werden er tijdens een feestelijke bijeenkomst op vrijdag 10 juli de eindwinnaars bekend gemaakt en in het zonnetje gezet.

Riet de Ronde won de tweede plaats namens de vakjury met de foto ‘Zonsondergang’. Sandra Konst won de publieksprijs met haar foto ‘Doorkijkje’.

In herinnering

Op 29 april overleed Theo Schouwenaar, penningmeester van Stichting het Clarahofje. Mede door zijn financieel inzicht was het mogelijk om ClaraThuis op te richten.
Tot in de laatste weken van zijn leven toonde hij interesse in de werkzaamheden van onze stichting. Wij zullen de man missen die per fiets naar onze vergaderingen kwam.
Theo zette zich niet alleen 100% in voor onze organisatie maar ook voor diverse andere goede doelen.

Een bijzonder aangenaam mens verliet ons.
Theo Schouwenaar

Tears are words the heart can’t say

Onze dienstverlening

Ook in deze tijd gaat onze dienstverlening door zoals u van ons gewend bent. Vrijwilligers zijn beschikbaar om u of uw cliënten te ondersteunen daar waar nodig. Wij zijn actief op Noord- en Zuid-Beveland en zeven dagen per week bereikbaar. Onze hulp is geheel kosteloos.
Twijfelt u of onze hulp ook iets voor u is of wanneer dit kan starten, neemt u dan contact met ons op:
Bel naar 06-234 966 84, bekijk onze website www.clarathuis.nl of stuur een e-mail naar info@clarathuis.nl
Icon-facebook
Icon-instgram
Icon-youtube