Nieuwsbrief | 2020 nr. 11

ClaraThuis, logo n-z beveland 115x130px

Uit de praktijk

Al maanden ligt ze op bed. Spreken, zien en horen is erg moeilijk. Haar lichaam is oud en op, de jaren tellen. Soms komt ze, onverwacht, nog even uit bed om zelf naar het toilet te gaan. Gelukkig gaat dat meestal goed. Er is steeds meer zorg nodig. Mevrouw heeft een sterke wil en geest en haar zelfstandigheid is voor haar een groot goed. Dit maakt haar tot, wat men meestal schoorvoetend zei, een moeilijk mens.
Verschillende thuiszorgorganisaties zijn gekomen en ook weer gegaan. De huidige thuiszorg houdt het vol. Misschien ook wel omdat ze steeds minder kracht heeft om ergens tegen in te gaan.
Met alle kracht die nog in haar is houdt ze voet bij stuk om thuis te willen blijven.
Iedereen vindt, dat opname in een verpleeg- of verzorgingshuis nodig is.
Uiteindelijk bepaalt de rechter dat ze thuis mag blijven. Waarop de familie .... lees alles >>

LISTEN & SILENT are spelled with the same letters

Flyer 2020 roze

Nieuwe folder

Onze nieuwe folder is uit met daarin foto's uit de fotowedstrijd. In verband met corona kunnen deze niet worden rondgebracht zoals gewoonlijk. Wilt u folders hebben, mail dan naar info@clarathuis.nl
Dan zorgen wij dat ze bij u komen.
Klik hier om de digitale versie te bekijken >>

Hoe start een inzet van ClaraThuis?

Een aanvraag kan in principe door iedereen gedaan worden. Familie of mantelzorgers, thuiszorgorganisaties, artsen, verpleegkundigen en predikanten, iedereen kan contact met ons opnemen. Meestal gebeurt dit telefonisch. Tijdens dit eerste contact zal er een korte schets van de situatie gevraagd worden. Als onze hulp van toepassing lijkt, plannen we een intakegesprek.
Tijdens dit gesprek maken we kennis en is het voor ons van belang om te horen op welke manier wij iets kunnen betekenen. Na het gesprek kijken we welke vrijwilliger bij de situatie past, de klik tussen cliënt en vrijwilliger is erg belangrijk. Met deze vrijwilliger worden afspraken worden gemaakt en informatie wordt uitgewisseld. Alle betrokken partijen worden geïnformeerd en de inzet gaat van start.

Volgende keer: Wat ‘doen’ de vrijwilligers van ClaraThuis tijdens een inzet?
9
Foto Ingrid Schrauwen

Naamsbekendheid: nieuwe folder en filmpjes!

Omdat ClaraThuis nog niet zo bekend is in onze regio als nodig is, werken wij als organisatie hier hard aan. Vandaar dat we vol trots aankondigen een nieuwe folder én twee nieuwe filmpjes te hebben! Beiden zijn gemaakt met foto’s en filmmateriaal wat direct afkomstig is van de fotowedstrijd die we afgelopen jaar hielden. Met als doel: onze naamsbekendheid vergroten 😉
Wilt u ons helpen? Stuur dan deze nieuwsbrief door, like en deel onze informatie op Facebook (de filmpjes komen er ook op) en vertel anderen over ons mooie werk.
Nieuwsgierig geworden? Bekijk interview wethouder Van der Reest en een film over de fotowedstrijd >>

Onze dienstverlening

4
Foto Annie Dominicus
Ook in deze tijd gaat onze dienstverlening door zoals u van ons gewend bent. Vrijwilligers zijn beschikbaar om u of uw cliënten te ondersteunen daar waar nodig. Wij zijn actief op Noord- en Zuid-Beveland en zeven dagen per week bereikbaar. Onze hulp is geheel kosteloos.
Twijfelt u of onze hulp ook iets voor u is of wanneer dit kan starten, neemt u dan contact met ons op: bel naar 06-234 966 84, bekijk onze website www.clarathuis.nl of stuur een e-mail naar info@clarathuis.nl
Icon-facebook
Icon-instgram
Icon-youtube