Nieuwsbrief | 2019 nr. 7

ClaraThuis, logo n-z beveland 115x130px

Winnaars september bekend fotowedstrijd ClaraThuis

De winnende foto’s van de eerste maand van de fotowedstrijd van ClaraThuis zijn bekend! Er zijn prachtige foto’s ingestuurd en er is veel gestemd. Het is bijzonder om te zien hoe iedereen met het thema aan de gang is gegaan.
Persoonlijke foto’s, symbolische foto’s, foto’s van de natuur, de inzendingen zijn heel divers. Kijk op www.clarathuis.nl voor alle ingezonden foto’s! De winnende maandfoto’s ziet u hiernaast en hieronder. Zij dingen mee naar een plaats in de definitieve top drie welke in mei 2020 bekend zal worden gemaakt.
U heeft de komende maanden dus nog volop gelegenheid mee te doen. Ook fotoclubs, scholen, verenigingen worden van harte uitgenodigd mee te doen. Stuur ook een foto in en stem!

Meer uitleg over thema en inzenden vindt op onze website. Heeft u vragen: mail naar info@clarathuis.nl
30
Foto: Ingrid Schrauwen
5
Foto: Judi op ’t Hof - Allemekinders

Indruk uit de praktijk

Mevrouw Bast heeft sinds september pijn in haar rug, zij en buik. Sinds januari is de diagnose bekend, ze heeft alvleesklierkanker. Mevrouw heeft geen eetlust, is extreem vermoeid en ze slaapt slecht.
Ze is bang en de tranen zitten hoog.
Mevrouw is al 42 jaar getrouwd met meneer Bast en ze hebben altijd in Amsterdam gewoond. Nu wonen ze sinds een paar jaar in een klein dorpje in Zeeland.
Ze hebben geen kinderen, wel een kat. Er zijn wat neven en nichten maar daarmee is geen contact.
Dit vinden ze erg moeilijk en graag zouden ze dit anders zien. Maar heel eerlijk geven ze toe dat ze zelf ook erg moeilijk in de omgang waren. Ze waren (te?) veel met zichzelf bezig of zochten zelf ruzie. Ze stonden jarenlang niet klaar voor familie of voor anderen. En dus begrijpen ze dat dit nu gevoelig ligt. Lees verder >>

Geen mens is zó aanwezig
als de mens die wordt gemist

Hospice Het Clarahofje en ClaraThuis krijgen waardering van Koningin Máxima

Woensdag 9 oktober vond het congres 'Samen van betekenis – Jij maakt het verschil!' plaats in Amersfoort. Dit werd georganiseerd door Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg Nederland (VPTZ). Stichting Het Clarahofje met Hospice Het Clarahofje en ClaraThuis waren hierbij aanwezig.
Het congres ging over het belang van vrijwilligers voor de palliatieve terminale zorg.
Koningin Máxima woonde ook een deel van dit congres bij. Zij was aanwezig bij een lezing en samen met minister Hugo de Jonge, van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, sprak zij met een aantal vrijwilligersorganisaties.

ClaraThuis was samen met Het Clarahofje hiervoor uitgenodigd vanwege het kwalitatief goede werk wat zij leveren. Koningin Máxima ging met de vrijwilligers in gesprek over wat zij kunnen betekenen voor cliënten en betrokken familieleden. Tevens vroeg zij naar hun motivatie om als vrijwilliger mensen bij te staan in hun laatste levensfase. Koningin Máxima sprak haar waardering uit voor het bijzondere werk. Een geweldig compliment!


33
Foto: Kristian de Winter

Instagram

Ons nieuwe social media kanaal op Instagram willen we vooral gebruiken om via beelden werk te delen met onze volgers.
Zo zullen we de winnende maandfoto's van de fotowedstrijd hier publiceren.
Ook op de hoogte blijven als inzender of publieksjurylid? Volg ons dan op www.instagram.com/clarathuis >>
Ruimte
MailPoet