Nieuwsbrief | 2022 nr. 15

ClaraThuis, logo n-z beveland 115x130px
Bij deze weer een nieuwe nieuwsbrief van ClaraThuis.
Mochten er vragen zijn naar aanleiding van een van de onderstaande onderwerpen, neemt u dan gerust contact met ons op: info@clarathuis.nl of 06 23 49 66 84
Bloesem

Verhaal vanuit de vrijwilliger

Vrijwilliger
Elk voorjaar als de bomen op het dorpsplein van Wemeldinge in bloei staan… denk ik even terug aan deze lieve man en zijn vrouw die ik alleen van meneer zijn verhalen ken.
Een prachtige inzet in het voorjaar.

Meneer zijn vrouw was nog geen jaar geleden overleden. Hij vertelde dat zij hield van de prachtige magnolia in de tuin.
Na haar overlijden heeft een storm een groot deel van de boom verwoest. De kinderen wilden de boom weghalen, maar meneer wilde dit absoluut niet. De boom herinnerde hem aan zijn vrouw, die hij zo miste.

In het voorjaar na haar overlijden begon het deel wat nog stond prachtig te bloeien.

Meneer zijn bed stond voor het raam in de woonkamer en hij had prachtig uitzicht op de magnolia. We luisterden samen countrymuziek, kletsten veel. Ik maakte smoothies waar hij zo van hield en als hij rustte hield ik de tuin een beetje bij. Vaak kwamen de kleinkinderen ook even bij opa kijken en dan maakte ik ook voor hen wat lekkers; vaak een tosti, want dat aten ze vaak samen met opa.

Op de uitvaart werd het nummer Rollercoaster van Danny Vera gespeeld en hoorde ik voor het eerst de tekst pas echt goed:
You don’t have to slow me down
‘Cause I will allways be around
I will find my back home
Where magnolia grows, where magnolia grows

Laat maar los, we houden je vast

Even voorstellen

Nieuwe algemeen coördinator ClaraThuis
Sinds 1 februari j.l. heb ik mijn vorige baan ingeleverd om bij ClaraThuis aan de slag te gaan. Een stap waar ik geen spijt van heb.
Nu al heb ik op vele fronten ervaren hoe bijzonder deze plek is. Nu vraagt u zich vast af welke ervaringen dit zijn. Nou is dat nu al te veel om op te noemen, maar om een idee te geven: Allereerst de sfeer en gastvrijheid die het hospice zelf uitstraalt en haar medewerkers.
Nu werken wij van ClaraThuis niet continue vanuit het hospice, maar we proberen daar wel regelmatig bij elkaar te komen voor een optimale samenwerking.
Daarnaast is het ontzettend bijzonder om wat te kunnen betekenen voor cliënten in hun laatste levensfase en hierbij de mantelzorgers wat te kunnen verlichten bij hun zware taak in deze.
Cindy Draaisma
Cindy Draaisma
Het intakegesprek gaat dan ook vaak met een lach en een traan, wat zo dichtbij elkaar ligt… En de uiting van dankbaarheid voor onze vrijwilligers die hen na mijn bezoek komen helpen met de hulpvraag die op dat moment open staat.
En dat laatste is nog wel het belangrijkste; deze groep mensen, allen zo verschillend, maar geen 1 uitgezonderd, staat iedere vrijwilliger met hetzelfde warme doel.
Hoe moeilijk zo’n laatste periode voor de cliënt en mantelzorgers ook is, toch krijgen we van iedereen de reactie dat het zo fijn is als er een vrijwilliger is geweest en hoeveel steun zij hiervan ervaren.
Het is al met al nu dagelijks een opsomming van dingen waar ik dankbaar voor ben zonder dat ik moeite hoef te doen, deze te bedenken. Hoe rijk kun je zijn! Dus ja, ik heb zeker geen spijt van mijn overstap naar ClaraThuis en hoop nog heel lang onderdeel ervan uit te maken.

Boeklezing 'Een voltooid leven'

Uitnodiging voor alle vrijwilligers palliatieve terminale zorg.
Op dinsdag 24 mei a.s. van 13.30 tot 15.30 uur in het Betje Wolf Auditorium in (het souterrain van) de Zeeuwse Bibliotheek, Kousteensedijk 7, Middelburg.

Onze gastspreker Annerieke de Vries is de auteur van ‘Een voltooid leven, roman over een doorleefd afscheid’. Zij komt over haar boek vertellen.
Annerieke heeft het zware ziekte- en sterfproces van haar moeder intensief meegemaakt en komt vertellen over de verwachtingen en gevoelens die zij had als mantelzorger en dochter.
In de roman komt Doortje Geron aan het woord. Zij is ernstig ziek en kiest ervoor om de zware chemotherapie en bestralingen aan te gaan. De lezer van de roman en het publiek van deze lezing krijgen een prachtige inkijk in haar hoofd en in wat zij de laatste fase van haar leven meemaakt en voelt.
Met vriendelijke groet,
Team VPTZ van Manteling,
Annelies, Marcella en Silvia
Boekbespreking
Aanmelden voor deze boekbespreking via info@mantelingwalcheren.nl (o.v.v. bijeenkomst Hospices/VPTZ-thuis)
of via 0118 - 55 35 30.

Nieuws vanuit het bestuur:

  • Per 1 april mogen wij Frank Witkam uit Kloetinge verwelkomen die de functie van bestuursvoorzitter van Stichting het Clarahofje gaat vervullen.
  • Bestuurslid Heleen Haasnoot heeft besloten haar werkzaamheden in het bestuur te beëindigen wegens privé omstandigheden. Tot september 2020 was zij verpleegkundige in het hospice en sloot vorig jaar met veel enthousiasme aan bij het bestuur. Wij willen haar bedanken voor alle inzet.

Kent u onze folder al?

Zijn uw folders in uw wachtkamer, praktijk, instelling of andere plek op? Stuur ons een berichtje naar info@clarathuis.nl en dan zorgen wij dat ze bij u komen.
Natuurlijk kunt u de digitale folder ook altijd inzien: Klik hier om de digitale versie te bekijken >>
Icon-facebook
Icon-instgram
Icon-youtube
Email Marketing Powered by MailPoet