Nieuwsbrief | 2021 nr. 12

ClaraThuis, logo n-z beveland 115x130px

ClaraThuis biedt nu ook in de instelling hulp als het levenseinde nadert

GOES - ClaraThuis, de vrijwilligersorganisatie die aan huis ondersteuning biedt aan mensen die in de laatste fase van hun leven zijn gekomen, hoopt in de toekomst ook vaker actief te zijn in zorgcentra en verpleeghuizen. Daarvoor zijn nieuwe vrijwilligers nodig.
ClaraThuis bestaat inmiddels vier jaar. Zestien vrijwilligers staan paraat om op Noord- en Zuid-Beveland terminale mensen en hun naasten aan huis een steuntje in de rug te bieden. Ze nemen nadrukkelijk niet de zorgtaken van de professionals over, maar ze doen in feite wat de mantelzorger ook doet.
Lees verder in de PZC-online >>

6
Foto: Christa Lubben

Uit de praktijk

Kort verslag van vrijwilliger aan coördinator van het kennismakingsgesprek met nieuwe cliënt en echtgenoot.
Het kennismakingsgesprek met mevrouw is goed verlopen. We hebben drie kwartier met elkaar gesproken. Meneer en mevrouw gaven aan er een goed gevoel bij te hebben. Mevrouw was in het begin van het gesprek emotioneel. Volgens meneer komt dat door de aandacht die ze krijgt. Toch kon ze er goed mee omgaan.
We hebben gesproken over het proces van haar ziek zijn en wat dat voor haar persoonlijk betekent. Ze maakt zich zorgen om het feit dat haar man straks alleen verder moet. We maakten afspraken over de tijd waarop ik zou komen en de invulling daarvan. Twee keer in de week zal ik van 9 tot 12 uur bij hen zijn. Ik zal haar helpen bij het uit bed komen, de koffie verzorgen en er zijn waar nodig. Mevrouw is blij met onze hulp en zei er spijt van te hebben dat ze onze hulp niet eerder gevraagd heeft.

Even voorstellen: bestuurslid Tineke van den Heuvel

Alweer meer dan een jaar geleden ging de telefoon. De vraag werd gesteld: “Wil je bestuurslid worden van Stichting Het Clarahofje”.
Na een korte bedenktijd heb ik hier ‘ja’ op gezegd.
Zelf ben ik niet werkzaam in de zorg. In mijn dagelijks leven, als mede-eigenaar van een administratie- en advieskantoor, ben ik bezig met cijfertjes, belastingen en alles wat er bij komt kijken.
Hospice Het Clarahofje kende ik alleen van de buitenkant. En ik wist dat het afhankelijk was van de inzet van vrijwilligers. Van ClaraThuis, moet ik eerlijk bekennen, had ik nog nooit gehoord. Nu, een jaar later, weet ik dat ook ClaraThuis onder de stichting Het Clarahofje valt en een belangrijke rol vervult in de palliatieve zorg. De meeste mensen willen het liefst in hun eigen huis blijven en in hun eigen vertrouwde omgeving sterven. ClaraThuis kan helpen om dit mogelijk te maken en ondersteuning bieden aan naasten en/of mantelzorgers.
Tineke
Tineke van den Heuvel

‘Wat is het moedigste dat je ooit hebt gezegd?’
vroeg de jongen. ‘Help’ antwoordde het paard.

Uit het boek: ‘De jongen, de mol, de vos en het paard' van Charlie Mackesy.
Een prachtig boek over over vriendschap, liefde en jezelf zijn.

Vrijwilligers gezocht!

Wegens de ambitie om verder te groeien en vanwege de keuze om ook intramuraal te gaan ondersteunen, zoeken wij vrijwilligers! Eind februari start een nieuwe basistraining, meld je nu aan! info@clarathuis.nl

Onze dienstverlening

8
Foto Hans Moerman
Ook in deze tijd gaat onze dienstverlening door zoals u van ons gewend bent. Vrijwilligers zijn beschikbaar om u of uw cliënten te ondersteunen daar waar nodig. Wij zijn actief op Noord- en Zuid-Beveland en zeven dagen per week bereikbaar. Onze hulp is geheel kosteloos.
Twijfelt u of onze hulp ook iets voor u is of wanneer dit kan starten, neemt u dan contact met ons op: bel naar 06-234 966 84, bekijk onze website www.clarathuis.nl of stuur een e-mail naar info@clarathuis.nl

Kent u onze folder al?

We hebben onlangs een nieuwe folder gemaakt met daarin o.a. foto's uit de fotowedstrijd. In verband met corona kunnen deze niet worden rondgebracht zoals gewoonlijk. Wilt u folders hebben, mail dan naar info@clarathuis.nl Dan zorgen wij dat ze bij u komen.
Klik hier om de digitale versie te bekijken >>
Icon-facebook
Icon-instgram
Icon-youtube