Nieuwsbrief | 2021 nr. 13

ClaraThuis, logo n-z beveland 115x130px

Uit de praktijk: Toeval?

Meneer is bekend met COPD, hartproblemen, longemfyseem en aan zijn voeten heeft hij open wonden. Zijn rechterarm functioneert niet , zijn hand nog wel enigszins. Met regelmaat valt hij en heeft daarbij vorig jaar zijn heup gebroken. Hij is erg broos en ligt regelmatig in het ziekenhuis.
Het lukt nog om van het bed in de stoel te komen en andersom. Daarbij maakt hij gebruik van een rollator. In de kamer staat een speciaal bed. Enkele uren per dag zit hij nog in zijn stoel.
De thuiszorg komt twee keer per dag en de wondverpleegkundige één keer in de week.
Mevrouw zorgt voor hem en doet dit met veel liefde (zegt meneer 😉). Het lijkt haar fijn als wij kunnen helpen. Concreet denken ze aan een wandelingetje met de rolstoel of ‘er zijn’ als zij eens weg moet. Hoe vaak dit zal gebeuren, weet ze nog niet goed. Ze geeft...
Lees verder >>

Even voorstellen: Ondersteunend Coördinator Patricia van de Parel

Vanwege de groei en uitbreiding van de werkzaamheden van ClaraThuis is per februari 2021 Patricia van de Parel gestart in de functie van Ondersteunend Coördinator.
Patricia van de Parel
Op 15 februari ben ik aan de slag gegaan als ondersteunend coördinator voor ClaraThuis. Vele jaren heb ik in de (ouderen) zorg gewerkt, waarvan 17 jaar als coördinator/beheerder van een woonzorgcentrum voor zelfstandig wonende ouderen. Werken voor- en met mensen past helemaal bij mij. Het mooie van ClaraThuis vind ik dat door inzet van vrijwilligers ondersteuning geboden kan worden aan de palliatieve zorg voor mensen die in hun laatste levensfase graag thuis willen blijven. Dit als aanvulling op de zorg van naasten, mantelzorgers en professionele zorg. Hiervoor wil ik mij, samen met iedereen die betrokken is bij ClaraThuis graag inzetten.

‘We leven door wat we krijgen,
maar we maken een leven door wat we geven.

Winston Churchill

Aspirant vrijwilligers gecertificeerd

Goesemorgen artikel 21-04-21
Artikel in 'Goesemorgen' van 21 april 2021 (klik voor vergroting)

Onze dienstverlening

Ook in deze tijd gaat onze dienstverlening door zoals u van ons gewend bent. Vrijwilligers zijn beschikbaar om u of uw cliënten te ondersteunen daar waar nodig. Wij zijn actief op Noord- en Zuid-Beveland en zeven dagen per week bereikbaar. Onze hulp is geheel kosteloos.
Twijfelt u of onze hulp ook iets voor u is of wanneer dit kan starten, neemt u dan contact met ons op: bel naar 06-234 966 84, bekijk onze website www.clarathuis.nl of stuur een e-mail naar info@clarathuis.nl
8
Foto Hans Moerman

Kent u onze folder al?

We hebben onlangs een nieuwe folder gemaakt met daarin o.a. foto's uit de fotowedstrijd. In verband met corona kunnen deze niet worden rondgebracht zoals gewoonlijk. Wilt u folders hebben, mail dan naar info@clarathuis.nl Dan zorgen wij dat ze bij u komen.
Klik hier om de digitale versie te bekijken >>
Icon-facebook
Icon-instgram
Icon-youtube