Nieuwsbrief | 2021 nr. 14

ClaraThuis, logo n-z beveland 115x130px

Pal voor U

Pal voor U deelt informatie en ervaringen over palliatieve zorg met patiënten en naasten in magazines en themaboekjes. Vele betrokken, deskundige personen en organisaties werken hierin nauw samen. In oktober stond in hun magazine een artikel over ClaraThuis.
Klik hier om het artikel te lezen (PDF) >
Pal voor U

Herinneringen aan toen
plakken pleisters op het verlies van nu

Uit de praktijk:

Hoe de inzet van slechts één morgen...
4
Foto Annie Dominicus
Zoon Pieter belt mij maandagochtend om te vragen of we hulp kunnen bieden. Het gaat om zijn vader, 71 jaar oud. Hij weet sinds een half jaar dat hij ongeneeslijk ziek is, het gaat om een zeldzame vorm van kanker m
et uitzaaiingen. Meneer heeft chemo gehad om het af te remmen, dat ging goed maar helaas is het nu weer terug gekomen.
Meneer gaat hard achteruit en kan niet meer goed voor zichzelf zorgen. Zo heeft hij al enkele dagen niet meer gedoucht en hoewel er vandaag een douchestoel is gekomen, ziet hij dat niet meer zitten. Hij is zo ontzettend moe.
Hij kan nog wel uit bed en de trap op en af, maar dat is het dan ook. Er is geen beroepszorg betrokken. Meneer wil graag naar het hospice maar... Lees verder >>

Kick-off samenwerking Ter Weel en ClaraThuis

Sinds 2020 is ClaraThuis ook beschikbaar om intramuraal hulp te bieden in de terminale fase. Naar aanleiding van het contact met Ter Weel verscheen bij hen het volgende nieuwsbericht.
‘Afgelopen dinsdag was de kick-off van de samenwerking met ClaraThuis. We ontvingen de vrijwilligers in Ter Weel Goes en namen hen mee in wat Ter Weel doet en waar Ter Weel voor staat.

ClaraThuis
Als het levenseinde nadert, wordt de zorg over het algemeen intenser en intensiever. Als het te zwaar wordt, kunnen opgeleide ClaraThuis- vrijwilligers tijd, aandacht en ondersteuning bieden.
Eind vorig jaar zijn we in contact gekomen met Ruth Elenbaas, coördinator bij ClaraThuis en hebben we met elkaar verkend wat vrijwilligers van ClaraThuis voor Ter Weel kunnen betekenen. We zijn ervan overtuigd dat ClaraThuis in bepaalde situaties van grote meerwaarde kan zijn voor cliënten in de laatste levensfase. Vrijwilligers zijn een aanvulling op de zorg waar familie of mantelzorgers er niet zijn of dit niet kunnen.

Uit ervaring
Tijdens de Covid periode (begin 2021) hebben we op één van onze locaties gebruik gemaakt van de diensten van Clara Thuis voor een cliënte. De samenwerking met Clara Thuis... Lees verder >>

Onze dienstverlening

Ook in deze tijd gaat onze dienstverlening door zoals u van ons gewend bent. Vrijwilligers zijn beschikbaar om u of uw cliënten te ondersteunen daar waar nodig. Wij zijn actief op Noord- en Zuid-Beveland en zeven dagen per week bereikbaar. Onze hulp is geheel kosteloos.
Twijfelt u of onze hulp ook iets voor u is of wanneer dit kan starten, neemt u dan contact met ons op: bel naar 06-234 966 84, bekijk onze website www.clarathuis.nl of stuur een e-mail naar info@clarathuis.nl
2
Foto Judi op ’t Hof-Allemekinders

Kent u onze folder al?

We hebben onlangs een nieuwe folder gemaakt met daarin o.a. foto's uit de fotowedstrijd. In verband met corona kunnen deze niet worden rondgebracht zoals gewoonlijk. Wilt u folders hebben, mail dan naar info@clarathuis.nl Dan zorgen wij dat ze bij u komen.
Klik hier om de digitale versie te bekijken >>
Icon-facebook
Icon-instgram
Icon-youtube